NICIO UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN SCENARIUL ROȘU, LA BUZĂU

0
78

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunită ieri, pentru dezbaterea și votarea scenarilor de începere a anului școlar 2020-2021 în unitățile de învățământ din județul Buzău, nicio școală nu se află în scenariul roșu. Astfel, din cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău , 387 de unități de învățământ vor efectua cursurile în scenariul verde și 97 unități de învățământ în cel galben.
Așadar au intervenit câteva schimbări la planul inițial, în care școala din localitatea Cernătești era în scenariul roșu. De asemenea, tot în scenariul inițial unitățile din municipiul Buzău, Râmnicu Sărat și Pătârlagele erau în scenariul galben. Institutul Național de Sănătate Publică, a inchis focarele de coronavirus aflate în Căminele de bătrâni sau spitalele din localitățile respective, fapt care a schimbat și scenariile pentru aceste localități
Urmează, ca fiecare unitate de învățământ, prin intermediul educatorilor, învățătorilor, profesorilor, să ia legătura cu elevii și părinții pentru a le aduce la cunoștință modul în care trebuie să se prezinte de luni, la cursuri. De asemenea aceștia vor primi și modalitatea de desfășurare a orelor, precum și regulile de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul virus. Inspectorul general al ISJ Buzău dă asigurări că unitățile de învățământ din Buzău sunt pregătite pentru a primi elevii la clase, însă pentru a evita răspândirea virusului și a respecta noile reguli, contează și educația primită acasă.
Aceste scenarii vor fi actualizate săptămânal, în funcție de datele primite de la Direcția de Sănătate Publică Buzău și Institutul Național de Sănătate Publică. Dacă într-o clasă va fi confirmat un caz de Covid-19, toți copii vor sta 14 zile acasă, în izolare, urmând cursurile on-line. La trei cazuri confirmate instituția școlară se va închide.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ