NICIUN CAZ DE RUJEOLĂ LA BUZĂU! EPIDEMIE ANUNȚATĂ LA NIVEL NAȚIONAL

0
159

Ministerul Sănătății a anunțat existența unei epidemii de rujeolă în România. În primele opt luni ale anului, în România s-au înregistrat 675 de cazuri în 23 de județe, iar trei copii au murit. Comparativ cu anul 2015, creșterea este uriaşă. Anul trecut au existat doar şapte cazuri confirmate și niciun deces. Ministerul Sănătății a condamnat în termeni duri campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor.
La Buzău însă, Direcția de Sănătate Publică a anunțat azi că la nivelul județului nu au fost semnalate cazuri de rujeolă .
Reprezentanții DSP Buzău spun că momentan nu există probleme legate de aprovizionarea cu vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Părinții sunt sfătuiți să își imunizeze copiii.
Simptomele rujeolei apar foarte repede și pot fi lesne identificate, deși în faza de debut se poate face confuzia cu o simplă răceală.
La nivelul județului Buzău 88 la sută dintre copii sunt imunizați. Pentru a îndepărta pericolul unei epidemii e necesar ca procentul să ajungă la minim 95 la sută.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ