NICOLAE PENEŞ, ”CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI BUZĂU”

0
241

Moment festiv la şedinţa extraordinară de astăzi a Consiliului Judeţean. Scriitorul Nicolae Peneş a primit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Buzău”, în semn de recunoștință și apreciere a contribuției date la îmbogățirea tezaurului cultural local și național.
Nicolae Peneș, scriitor, eseist, editor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este, începând de astăzi, ”Cetățean de onoare al județului Buzău”. Omul de cultură a fost invitat la şedinţa Consiliului Judeţean la începutul căreia i-a fost acordat titlul. A fost o ceremonie scurtă, adaptată situaţiei epidemiologice pe care o traversăm,
Înainte de a primi diploma de Cetăţean de onoare, Nicolae Peneş s-a adresat preşedintelui şi membrilor Consiliului Judeţean cărora le-a mulţumit pentru aprecierea pe care i-au arătat-o prin acordarea acestui titlu.
Nicolae Peneș, scriitor, eseist și editor, este născut în comuna Costești, județul Buzău, absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității București. Din anul 1990 este membru al Societății Ziariștilor, devenind unul dintre colaboratorii de bază ai publicațiilor ”Totuși iubirea” și ”Vremea” conduse de Adrian Păunescu. Din anul 1999, Nicolae Peneș este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre lucrările publicate, se numără și cele două volume ”Alexandru Marghiloman – lordul valah”, lucrare premiată în anul 2010 de către Academia Română cu premiul ”M. Kogălniceanu”. Despre Nicolae Peneș se afirmă că este ”un model de vitalitate creatoare și de stil elegant, un lord al culturii buzoiene și naționale pe care o slujește cu har și cu o dăruire demnă de toată stima contemporanilor săi și a celor ce vin”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ