NIVEL RIDICAT AL ŞOMAJULUI

0
96

Ofertă slabă pe piaţa locurilor de muncă. Conform celor mai recente date publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Buzău sunt disponibile în această perioadă, mai puţin de 300 de posturi, în condiţiile în care la nivel naţional, angajatorii oferă aproape 30 de mii de slujbe. În schimb, Buzăul se numără printre judeţele cu cele mai ridicate niveluri ale şomajului.
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistrate 29.814 locuri de muncă, în data de 23 august. Aceleaşi cifre arată că Buzăul oferă doar 279 de locuri de muncă, mai puţine chiar decât în judeţe considerate mai sărace, precum Vaslui sau Teleorman. În acelaşi timp, conform ANOFM, Buzăul înregistra, la sfârşitul lunii iulie, o rată a şomajului de 7,40 %, printre cele mai mari din ţară.

“Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele: Vaslui (8,74%), Mehedinţi (8,69%),Teleorman (8,57%), Dolj (7,75%),Buzău (7,40%), Galaţi (7,21%), Olt(6,30%), şi Bacău(6,15%).”, se arată în situaţia statistică a ANOFM.
Raportat la luna iulie, potrivit datelor oficiale ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în județul Buzău, aproximativ 13 000 de persoane erau, într-o formă de evidență și plată. Din acest număr, doar 1 000 erau șomeri indemnizați, persoane care au avut un loc de muncă și l-au pierdut. Restul, de 12 000 de persoane, sunt beneficiari ai venitului minim garantat, majoritatea, oameni fără școală și fără calificare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ