UN NOU EPISOD TOMA VS. TESCARU

0
97

Primarul Constantin Toma acuză deficiențe grave de funcționare în furnizarea apei potabile de către Compania de Apă. Într-o adresă către membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, data publicităţii, edilul şef al Buzăului atrage atenţia asupra calităţii apei potabile, care în unele cazuri este chiar periculoasă, iar pe final, primarul Toma cere Consiliului de Administrație al Companiei să ia măsura revocării directorului general Ionel Tescaru pentru abateri deosebit de grave în managementul companiei.
Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Buzău 2008 sunt avertizaţi de primarul Constantin Toma, printr-o adresă, că sunt puși în situația de a fi folosiți ca și scut de către conducerea Companiei de Apă SA Buzău , în încercarea acesteia de a ascunde lucruri extreme de grave!

“În spatele punctului 2 din Convocatorul ședinței de față, punct pentru care- după cum ați observat- nu s-a pus la dispoziție nici un material, se intenționează ascunderea următoarei situații: timp de ani buni- în cazul unora dintre UAT-urile membre ADI timp de până la nouă ani, sub lozinca principiului solidarității utilizatorilor, reflectat în strategia de tarifare unică pe întreaga arie de operare, populația din localitățile unde ați fost aleși plătește la tarif de apă potabilă o apă care în multe cazuri nu numai că nu este potabilă, ci este periculos să o folosești și la spalărea mâinilor!”, se arată în adresă.
Constantin Toma mai spune că pentru prima data, conducerea Copmaniei de Apă spune un adevăr, anume că există probleme grave de funcționare, însă dorește să ascundă faptul că timp de ani de zile a făcut doar investiții de “cârpeală” și nu investiții serioase, menite a soluționa problemele din teritoriu legate de calitatea apei și a serviciului de alimentare cu apă.

“Mai mult decât atât, în unele situații au fost realizate stații de tratare plătite din fonduri europene, dar problema potabiliății apei în localitățile respective a rămas, fiind necesare alte investiții, pe care pe principiul solidarității- le plătim cu toții!”
Invocând calitatea apei, care în unele localităţi nu este conformă, dar este facturată la tariful de apă potabilă Constantin Toma cere luarea unor măsuri drastice:

“Solicit Consiliului de Administrație al Companiei de Apă SA să ia măsura revocării directorului general Ionel Tescaru pentru abateri deosebit de grave în managementul acestei companii! De asemenea solicit organelor în drept să se autosesizeze cu privire la eventualele încălcări ale legii penale în aceste privințe!Toate documentele doveditoare le pot pune la dispoziția atât a domnilor Primari membri ADI cât și a organelor de cercetare penală” a transmis Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma.
Compania de Apă nu a comentat acuzaţiile şi a transmis prin vocea purtătorului de cuvânt, Timotei Oprea că situaţia va fi prezentată în detaliu după şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

„Conducerea Companiei de Apa m-a autorizat să vă comunic ca operatorul buzoian de apă şi apă uzată nu comentează pentru moment afirmaţiile alarmiste şi nereale cuprinse în documentul dat publicităţii de domnul primar al municipiului Buzău.Vom transmite cât de curând membrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” un punct de vedere care descrie situaţia reală. După şedinţa A.D.I., vom prezenta situaţia în detaliu, pentru corecta informare a opiniei publice.”
Şedinţa ADI este programată săptămâna viitoare, marţi dimineaţă, şi are opt puncte pe ordinea de zi.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ