NOI „CETĂŢENI DE ONOARE AI JUDEŢULUI BUZĂU”

0
51

Momente emoţionante, marţi, la Consiliul Judeţean, unde două personalităţi sportive au fost desemnate „Cetăţeni de Onoare ai judeţului Buzău”. Simona Stancu, arbitru internaţional de handbal a primit titlul în cadrul unei ceremonii, la care a fost prezentă şi soţia fostului mare portar al Gloriei Buzău, Cristian Alexandru, declarat cetăţean de onoare,post-mortem.
Judeţul Buzău are de săptămâna aceasta doi noi cetăţeni de onoare. Este vorba despre Simona Stancu, arbitru internaţional de handbal şi Cristian Alexandru, fost portar al echipei de fotbal Gloria Buzău, căruia i-a fost decernat titlul, post-mortem. Hotărârea de acordare a titlului de Cetăţean de onoare a fost aprobată luni, în ultima şedinţă de anul acesta a Consiliului Judeţean, iar marţi a fost organizată o ceremonie de decernare a diplomelor, la care a participat Simona Stancu şi soţia lui Cristian Alexandru.
Stancu Simona Raluca este buzoiancă, absolventă a Liceului cu Program Sportiv Buzău şi a practicat handbalul la toate categoriile de vârstă. A început, din 2006, o carieră de arbitru naţional şi internaţional, fiind printre cei mai tineri arbitri din acest sport. Simona Stancu a participat, în calitate de arbitru la Campionatul European din Franţa.
În ceea ce-l priveşte pe Cristian Alexandru, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare reprezintă un gest de reparație morală față de un sportiv – fotbalist, component al echipei de suflet a buzoienilor Gloria Buzău. El s-a stins din viață, în noiembrie 2007 la numai 54 ani. Cristian Alexandru a apărat poarta clubului din Crâng în primele două promovări istorice din 1979 și 1984. În ultima perioadă a vieții a fost antrenor la Palatul Copiilor și profesor de sport la Școala nr. 14 Buzău.
În memoria lui Cristian Alexandru, de 10 ani de zile se desfășoară Memorialul dedicat acestuia, competiție sportivă rezervată copiilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ