NOI CETĂŢENI DE ONOARE AI ORAŞULUI

0
81

Buzăul are, începând de astăzi, trei noi cetăţeni de onoare. Este vorba despre personalităţi care au făcut cinste oraşului şi care au primit titlul post-mortem.

Într-un cadru festiv, la începutul şedinţei Consiliului Local Municipal, conducerea Primăriei Buzău a decernat titltul de cetăţean de onoare eroului sublocotenent post-mortem Mădălin Stoica, medicului Valeriu Bistriceanu, şi aviatorului Mircea T. Bădulescu. Cu aceeaşi ocazie, generalului de brigadă în retragere Neculai Enache, preşedintele Asociaţiei ­Ve­teranilor de Război – Filiala ,,Mihai Viteazul” Buzău i-a fost conferit titlul de ,,Excelenţă”.

La scurta ceremonie de conferirea a titlului de cetăţean de onoare a participat generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi familia sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, militar care şi-a pierdut viaţa luna trecută în timpul unei misiuni în Afganistan.  Cu o zi înainte, consilierii județeni au votat în unanimitate, decernarea titlului de cetățean de onoare al județului Buzău a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica. Momentul înmânării văduvei militarului a plachetei care certifică acest titlu a fost unul încărcat de emoție.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ