Noi defrişări, în Crâng

0
96

Se anunţă noi defrişări în pădurea Crâng. Direcţia Silvică a anunţat că mai mulţi ulmi bolnavi urmează să fie tăiaţi, la toamnă. Pentru a demonstra că operaţiunea este absolut necesară, specialiştii silvici îi invită pe cetăţeni să vină la faţa locului pentru a se convinge că arborii sunt uscaţi.
Direcţia Silvică a decis să taie alţi ulmi din Crâng, care s-au uscat din cauza unei ciuperci. Pentru a justifica acestă operaţiune, specialiştii invocă legislaţia în vigoare şi susţin că tăierile se impun pentru a limita răspândirea bolii la arborii sănătoşi. Copacii bolnavi au fost identificaţi şi marcaţi, în vederea extragerii din pădure, iar lucrările urmează să fie supervizate de autorităţile cu competenţă în domeniu.
Pe lângă instituţiile abilitate, Direcţia Silvică îi aşteaptă şi pe cetăţeni, în Crâng.
Dacă lucrările de evaluare vor fi aprobate, tăierile ar urma să fie executate la încheierea sezonului de vegetaţie, pentru a nu-i deranja, în timpul verii pe buzoienii care se plimbă pe aleile Crângului. Golurile rămase după tăierea arborilor ar urma să fie acoperite prin replantări de puieţi de arţar, frasin şi stejar, dar şi cu ulmi.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ