Noi dotări la ISU Buzau! Un detectoar de curent electric, cameră cu termoviziune și cort ventilat

0
129

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentă Buzău a fost dotat pentru prima dată de la înfiintare cu un sistem tip container destinat operatiunilor majore. Recipientul de mari dimensiuni contine o gamă largă de echipamente destinate unor situatii de urgentă care s-ar putea produce la nivelul judetului Buzău cum ar fi alunecări de teren, cutremure sau incendii de proportii. Achizitia a fost făcută de Ministerul Afacerilor Interne iar ISU Buzău va primi si un container cu dotări pentru operatiuni de mică amploare.
Inpectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a primit saptamana aceasta un container dotat cu echipamente de ultimă generație necesar pompierilor care intervin la operațiuni majore. Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat containerul pentru județul Buzău iar prețul se ridică la peste 300.000 de euro.
Containerul poate fi transportat cu ajutorul unei autospeciale la locul producerii unei alunecări masive de teren, la un incendiu de proporții sau poate fi folosit la căutarea și salvarea victimelor unui seism. Recipientul este iluminat pe exterior pentru a putea fi folosit pe timp de noapte și ascunde echipamente de ultimă generație folosite la operațiuni majore cum ar fi bastoane de detectat curent electric sau o camera cu termoviziune.
Containerul este dotat si cu generatoare electrice și pompe de scos apă.
Este primul container intrat în dotarea ISU Buzău necesar pentru suport logistic în cazul unor intervenții multirisc.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ