Noi locuințe pentru persoanele cu dizabilități

0
61

Noi locuințe pentru persoanele cu dizabilități din Râmnicu Sărat. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a reușit să acceseze un proiect cu fonduri europene, bani cu care va construi patru locuințe în cadrul cărora sunt oferite servicii persoanelor cu handicap. Tot cu bani europeni va fi înființat un centru de zi, de serviciile cărora vor beneficia peste 50 de persoane.
Proiectul ”Un pas spre comunitate” a fost lansat săptămâna aceasta și a fost obținut de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Buzău. Acesta este finanțat de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și își propune să înființeze centre de zi sau locuințe protejate, care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități.
Valoarea proiectului este de aproape 2,5 milioane de lei, contribuția DGASPC fiind de doar 10 procente. Cu banii obținuți se vor înființa la Râmnicu Sărat 4 locuințe maxim protejate cu o capacitate de 10 locuri fiecare, care să ofere servicii pentru 40 de persoane cu dizabilități, instituționalizate în prezent în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Râmnicu Sărat, iar pe de altă parte, înființarea unui centru de zi cu o capacitate de 50 de locuri, care să ofere servicii persoanelor cu dizabilități din cele 4 locuințe maxim protejate și persoanelor cu dizabilități din comunitate, în vederea menținerii și dezvoltării abilităților de viață independentă și pentru sprijinirea integrării în comunitate.
Scopul acestui proiect îl reprezintă creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, instituționalizate și a celor din comunitate, prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare socială.
Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ