NOI MĂSURI DE PROTECȚIE

0
19

Numărul mare de cazuri înregistrate la nivelul județului Buzău a determinat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să adopte noi reguli privind măsurile de protecție și limitarea contaminării cu noul virus. Drept urmare, de luni masca este obligatorie în toate spaţiile deschise. De asemena, deplasările în afara locuinței, în intervalul 23.00-5.00, sunt intezise. Excepție fac persoanele care merg la serviciu, tranzitează localitățile sau au o problemă medicală.
Având în vedere faptul, numai în acest weekend, peste 200 de pesoane au fost confirmate cu noul coronavirus, şi în concordanţă cu restricţiile impuse la nivel naţional, autoritățile buzoiene au hotărât ca începând de luni, 9 noiembrie , să intre în vigoare noi măsuri pentru combaterea și prevenirea infectării cu Covid-19. Astfel, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23,00—5,00. Exepție fac persoanele care se deplasează în interes profesional. Acestea trebuie să prezinte la cererea autorităților, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere. Și persoanele care părăsesc domiciliul, în acest interval de timp, pentru a-și achiziționa medicamente sau pentru a ajunge la un bătrân care are nevoie de îngrijiri, trebuie să prezinte organelor abilitate o declarație pe proprie răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Excepție fac persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu mijloace de transport public.Totdată, noile măsuri prevăd și întezicerea desfășurarii de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și deschise, publice sau private.Tot începând de luni, masca de protecţie este obligatorie în toate spațiile deschise.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ