Noi plafoane la ajutoarele pentru centrale

0
54

Buzoienii fără posibilităţi materiale, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, vor fi sprijiniţi să îşi monteze centrale de apartament. Primăria va modifica plafonul stabilit iniţial, pentru ca şi alţi abonaţi, cu venituri, puţin mai mari decât salariul minim pe economie să poată beneficia de sprijin financiar.
Consilierii municipali au aprobat marți un proiectul pentru realizarea unui nou sistem de termoficare care să asigure furnizarea agentului termic, la iarnă pentru buzoienii care nu au centrale de apartament. Există însă şi situaţii în care oamenii riscă să rămână fără căldură. Este vorba despre cei care locuiesc în blocuri, în care au rămas mai puţin de 3 abonaţi la RAM. Aceştia vor fi debranşaţi, din cauza costurilor foarte mari de furnizareaa căldurii. Pentru astfel de situaţii Primăria a decis modificarea plafonului de acordare a ajutoarelor pentru centrale proprii.
Pentru această iarnă, unele puncte termice se vor transforma în microcet-uri care vor asigura, în continuare încălzirea apartamentelor ce au rămas racordate la sistemul centralizat. Conducerea Primăriei Buzău susţine că se va încerca menţinerea aceluiaşi preţ pe gigacalorie. Totodată se urmăreşte, treptat, renunţarea la încălzirea prin sistemul centralizat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ