Noi reguli ale Protecției Consumatorilor în prag de post

0
11

Produsele din lapte separate cu rafturi de cele cu adaosuri vegetale
Suntem în linie dreaptă cu Postul Paștelui, cel mai mare și cel mai greu post din an. În această perioadă piețele și magazinele sunt asaltate de clienți aflați în căutarea unor produse cu care să poată trece mai ușor peste perioada respectivă. În afară de fructe și legume, în ultimii ani piața a fost asaltată de produse alimentare care le substituie pe cele din carne sau din lapte. Aici vorbim despre tot felul de mezeluri, pateuri vegetale dar și brânză sau cașcaval din soia sau din alte ingrediente. Doar că au existat situații în care produsele de post conțin urme de lapte sau sunt comercializate pe aceleași rafturi cu produsele de dulce inducând confuzie în rândul consumatorilor. Recent a intrat în vigoare o lege care schimbă tot.
Practic fiecare magazin alimentar, indiferent de mărire, care comercializează produse de post va trebui să își amenajeze un spațiu destinat special.
De asemenea, Legea laptelui obligă patiseriile, pizzeriile, restaurantele şi cofetăriile să eticheteze şi să delimiteze produsele făcute cu lapte 100% de cele din grăsimi vegetale. Nerespectarea prevenederilor legale ar putea conduce la sancțiuni de până la 50.000 de lei precum și oprirea temporară de la comercializare a produselor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ