Noi reguli de acces în spitale

0
132

Fără testare COVID și cod unic pentru pacienți
Ministerul Sănătății i-a în calcul modificarea programului de vizită în spitalele din țară. Deocamdată la nvelul celei mai mari instituții spitaicești din Buzău condițiile au rămas aceleași.
Printre noutățile care le aduce noul ordin se numără faptul că pacienții nu vor mai fi testați COVID decât în măsura în care prezintă anumite simptome. La internare, unitatea sanitară alocă fiecărui pacient un cod numeric unic care va fi comunicat aparținătorilor. Furnizarea telefonică către aparținători a informațiilor despre starea de sănătate a pacientului se face numai după confirmarea codului numeric unic. Totodată, în situația în care programul de vizită este suspendat sau dacă starea de sănătate a pacientului nu permite vizitarea, medicii au obligația de a asigura informarea telefonică zilnică a aparținătorilor.
Programul de acces al vizitatorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice ar urma să se realizeze de luni până vineri în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 20:00. Durata de vizită, potrivit proiectului va fi de 30 de minute sau redusă la 15 minute în anumite situații special.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ