NOI REGULI PENTRU OBŢINEREA PERMISULUI AUTO

0
225

Noi reguli pentru obţinerea permisului auto sunt pregătite de autorităţi . Codul Rutier a suferit deja numeroase schimbări în ultima perioadă, însă, cu toate acestea, guvernanţii nu sunt mulţumiţi de rezultate, astfel că se lucrează la noi modificări care să facă mai sigură circulaţia pe drumurile publice. Printre acestea, şi noi reguli pentru obţinerea şi reînnoirea permisului auto.
Mai mult de două luni școlile de șoferi au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus. Nici vorbă de elevi, ieșiri pe traseu, sau examene pentru obținerea permisului auto. După 2 iunie au fost reluate probele practice pentru obținerea permisului. Instructorii auto au parte de o avalanșă de doritori. Însă, pentru desfășurarea în siguranță a activității, trebuie respectate măsuri de protecție.
Totodată, autoritățile pregătesc noi reguli pentru obținerea permisului auto. Dacă în trecut, era suficient ca cei care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere, să fie la vârsta majoratului, începând cu 1 iulie, aceștia trebuie să aibă cel puţin 10 clase terminate. Intructorul auto, Gabi Brătilă, susțin că această reglementare nu este este o soluție tocmai bună.
Reglementările care ar putea intra în vigoare începând cu iulie îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere, în special cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să hotărască în urma unui consult, dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice. De asemenea, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei care folosesc telefonul la volan, aceasta fiind una dintre cauzele majore de accidente rutiere.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ