NOI SEPARATOARE DE SENS PE ȘOSEAUA DE CENTURĂ

0
225

Un alt tronson periculos din Șoseaua de centură a municipiului Buzău va fi prevăzut cu separatoare de sens. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Siguranţa Rutieră a municipiului, unde au fost stabilite măsurile care vor reduce numărul de accidente rutiere produse mai ales între Fabrica de Bere şi pădurea Crâng.
În şedinţa Comisiei pentru Siguranţa Rutieră a municipiului au fost stabilite măsurile care vor reduce numărul de accidente rutiere produse mai ales între Fabrica de Bere şi pădurea Crâng. Cea mai bună soluție este montarea de noi separatoare de sens. Acestea au rolul de a-i obliga pe conducătorii auto să reducă viteza, pentru că se îngustează calea rutieră. De asemenea, în cazul în care se produce un derapaj sau se pierde controlul direcţiei, automobilul va fi împiedicat să pătrundă pe sensul opus şi să fie implicat într-o ciocnire frontală. Multe accidente au avut loc aici pentru că şoferii au ignorat indicatorul rutier care interzice virajul la stânga.
Separatoarele au fost deja achiziţionate și urmează să fie amplasate pe axul şoselei. O altă măsură care ar putea reduce substanţial numărul de accidente de pe şoseaua de centură ar fi supravegherea respectării vitezei legale de către toţi participanţii la trafic.
Pentru a putea fi observate mai uşor pe timp de noapte, pe separatoare vor fi montate plăcuţe reflectorizante iar, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, Şoseaua Nordului va beneficia de iluminat public stradal.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ