NOI TRASEE, NOI AUTOBUZE

0
667

Operatorul municipal de transport în comun va achiziţiona, câte de curând, încă 15 autobuze second-hand, pe care le va folosi imediat după ce Trans Bus se va extinde către alte comune limitrofe ale Buzăului. Un anunţ în acest sens a fost deja postat pe Sistemul Electornic de Achiziţii Publice. Până la finalul anului, Trans Bus ar urma să opereze și în comunele Ţinteşti, Smeeni, Stâlpu, Merei şi Cernăteşti.
După introducerea mijloacelor de transport ale Trans Bus în comunele Vadu Pașii sau Gălbinași, și buzoienii din alte localități au făcut solicitări către operatorul municipal de transport pentru a operași către satele lor. În acest sens, societatea a făcut demersuri, alături de primăriile care au solicitat transport în comun, iar noile comune au aderat în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de transport, iar până la finalul anului, autobuzele vor circula și în Ţinteşti, Smeeni, Stâlpu, Merei şi Cernăteşti.
Solicitări numeroase au venit, în ultimul timp, și de la buzoienii care locuiesc, au afaceri sau lucrează pe Șoseaua Spătarului. Conducerea operatorului de transport public în comun poartă discuții cu reprezentanții societăților din zonă. Cum semnalele sunt unele pozitive, iar primăriile Costești și Gherăseni și-au arătat dorința de a adera la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, în viitorul apropiat Trans Bus ar putea introduce o nouă cursă care să lege de Buzău, Spătaru – Costești – Gherăseni.
Pentru a putea face față extinderii către comunele limitrofe municipiului, Trans Bus va mai achiziționa și noi mijloace de transport. La Buzău, ar urma să ajungă alte 15 autobuze.
Conform conducerii Trans Bus, liniile rurale spre şi dinspre Mărăcineni, Gălbinaşi şi Vadu Paşii sunt dintre cele mai profitabile, dat fiind că pensionarii şi elevii din aceste localităţi plătesc bilete la preţ întreg, spre deosebire de traseele orăşeneşti, unde aceste două categorii circulă fie gratuit, cu abonament pe o linie, fie la jumătate de preţ, cu abonament pe toate liniile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ