NOTE DE LA 1 LA 10 LA TITULARIZARE

0
101

Note de la 1 la 10 au reușit să obțină profesorii care au susținut examenul de titularizare. Cu cele mai mici punctaje au fost notați un profesor de edcație fizică și sport și unul de psihopedagogie specială. La polul opus, se află o profesoară din Merei, care a reușit să obțină punctajul maxim.
Unii dintre profesori s-au prezentat la examenul de titularizare doar pentru a-și încerca norocul. Cel puțin așa se poate spune despre 41 de candidați care au obținut note sub 5, ceea ce reprezintă un procent de 16,47 din numărul total al celor care au susținut examenul. Cea mai mică notă obținută de un buzoian a fost 1,20, urmat de un altul notat cu 1,45. Primul a susținut examenul pentru postul de profesor de sport, iar al doilea la psihopedagogie specială. Niciunul dintre cei doi nu a mai lucrat în învățământ. La polul opus, o buzoiancă a reușit să obțină nota 10 la Titularizare. Este vorba un cadru didactic de la Școala Merei, care a susținut examenul pentru profesor de Cultură Civică.
„Pe lângă candidatul cu media 10 la Cultură civică și educație socială, avem 48 de candidați cu note peste 8, ceea ce nu poate decât să ne bucure, este un rezultat foarte bun și, cu note peste 7 avem 115 candidați din cei 249, deci un procent de 46,18, cu note între 5 și 7, un procent de 37,35, respectiv 93 de candidați și 41 de candidați cu note sub 5, într-un procent de 16,47. Procentul candidaților care vor fi repartizați pe posturi vacante ori titularizabile este de 83,53% din participanții înscriși la concursul de titularizare. Așteptăm să repartizăm profesori pregătiți, faptul că avem din 115 candidați cu note peste 7 – 49, deci aproape jumătate cu note peste 8, este un avantaj”, au trasmis reprezentanții Inspectoratului școlar Județean Buzău.
Potrivit metodologiei, doar candidații cu note peste 7 pot fi repartizați pe catedrele disponibile pe o perioadă nedeterminată. Anul acesta, la Buzău au fost scoase la concurs 149 de catedre titularizabile, pe perioadă nedeterminată, și 163 de concurenți au obținut minim nota 7. În data de 31 iulie, va avea loc repartizarea posturilor didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul național și au obținut minimum nota 7, și cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii șase ani și care au promovat exa¬menul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2019.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ