NOU CENTRU DE VACCINARE ÎN BUZĂU

0
884

Un nou centru de vaccinare funcționează de luni la nivelul județului Buzău. Acesta este situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și pune la dispoziție trei fluxuri de vaccinare. În prima zi a săptămânii au fost programate în jur de 170 de persoane pentru a le fi admistrat vaccinul Astra Zeneca, fiind primul centru din Buzău unde se vaccinaeză cu acest ser.
beta
De luni, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu funcționează un nou centru cu trei fluxuri de vaccinare. Activitatea cadelor medicale este intensă, până la orele prânzului aproximativ 50 de buzoieni fiind vaccinați. AstraZeneca se va administra cetățenilor de până în 55 de ani, care s-au programat pe platforma online pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Circa 14 pacienți pe oră sunt programați la acest centru.
Deși uneori se formează cozi, pentru că cei programați ajung mai devreme decât ora la care s-au programat, fluxul este controlat atent de medicii din centru. Medicul coordonator Valentina Micu prezintă pașii pe care îi urmează un persoană care vine la acest centru pentru a primi serul.
Peste o mie de persoane sunt programete la centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Cristian, profesor de sport a venit la centru pentru a se vaccina. El consideră vaccinarea ca fiind singura soluție de a scăpa de pandemie.
Doamna Iulia a venit la acest centru pentru a se programa la vaccinare. Dânsa susține că a încercat să se programeze pe platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale , dar nu a reușit. A mers și la medicul de familie din Comuna Spătaru , acolo unde locuiește, iar acesta nu reușit să o ajute.
Până la acest moment aproape 1700 de persoane s-au programat, pe platforma online, pentru vaccinare anti-Covid, la noul centru din bulevardul Nicolae Bălcescu. În total, la nivelul județului Buzău, mai sunt programate pentru vaccinare 30.000 de persoane, dintre acestea 12.000 pentru prima doză de vaccin și restul pentru rapel. Programarile figurează până pe 2 mai 2021, conform platformei online.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ