NOU REGULAMENT DE PAZĂ, LA SPITALUL JUDEŢEAN

0
173

Consiliul Județean, a modificat, în şedinţa de săptămâna trecută, regulamentul referitor la organizarea serviciului de pază și la accesul în incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău.
De luni, Spitalul Județean de Urgență Buzău are un nou regulament privind organizarea serviciului de pază și accesul în incinta unității medicale, fiind vorba despre o formă actualizată a regulilor. Acest nou regulament s-a realizat având la bază, un ordin al Ministerului Sănătății.
De asemenea, noul regulament mai prevede o ținută decentă a vizitatorilor și un comportament adecvat pe durata vizitelor, în caz contrar – la sesizarea oricăror nereguli, personalul medical va putea anunța serviciul de pază.
Pacienții vor putea fi vizitați de un grup de maxim trei persoane, restul aparținătorilor trebuind să aștepte într-o zonă bine delimitată, care va fi amenajată în condițiile în care spațiul spitalului o va permite.
Alte condiții fac referire la accesul în secțiile spitalului, iar zonele în care accesul altor persoane este strict interzis vor avea la intrare anunțuri de avertizare în acest sens. Este strict interzis accesul în spital persoanelor care au asupra lor armament, muniție, substanțe toxice, explozivi, sau orice alte obiecte ce pot pune în pericol viața și integritatea pacienților sau a personalului medical. În secția ATI, accesul va fi controlat și se va face doar cu avizul medicilor secției, în funcție de starea pacientului. Accesul în ambulatoriu al pacienților, fie că sunt sau nu însoțiți, se va face în funcție de program, cu bilet de trimitere parafat de la medicul de familie sau de la specialist, ori cu scrisoare medicală.
Noul regulament a intrat în vigoare pe 4 noiembrie și vine în sprijinul pacienților, aparținătorilor și personalului medical.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ