NOUĂ MEDII DE ZECE, LA BAC

0
38

S-au afișat rezultatele finale la Bacalaureat. Județul Buzău înregistrează nouă medii de zece în acest an, șase dintre acestea fiind obținute de absolvenți ai Colegiului Național B.P. Hasdeu. Aproape 2000 de absolvenţi de liceu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, în sesiunea din iunie 2020
Judeţul Buzău înregistrează o rată de promovare de peste 60%, la examenul de Bacalaureat, conform rezultatelor în urma contestațiilor. Din cei 2891 de candidați prezenți, au promovat 1967de candidați. Apropape o sută de copii nu au avut media finală peste șase, fiind declarați respinși, printre ei și trei elevi ai Colegiului Național B.P. Hasdeu .
Totdată, în urma contestațiilor, numărul mediilor de zece a crescut de la 6 la 9. Șase dintre ele au fost obținute de absolvenți ai Colegiului Național B.P. Hasdeu, alte două fiind obținute de elevi de la Liceul Alexandru Vlahuță, Râmnicu Sărat, iar o medie aparține unei eleve a Liceului Teoretic din Pogoanele.
Față de anii trecuți, în acest an s-a organizat o etapă specială pentru absolvenții aflați în izolare sau internați, confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Șase elevi din județul Buzău participă la această etapă, care a început luni cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.
Rata de promovare a absolvenților din promoția curentă și din promoțiile anterioare, înregistrată la sesiunea din vară a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 68,04%.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ