Noul an școlar, cu probleme vechi

0
31

Și în acest an există școli fără autorizații
Luni instituțiile de învățământ își vor deschide porțile pentru toți elevii. Multe dintre ele sunt pregătite pentru noul an școlar dar există tot atât de multe care vor funcționa fără autorizații. Cum nu era de ajuns, sunt localități în care elevii vor trebui să se deplaseze pe jos spre școli fie pentru că microbuzele școlare sunt insuficiente fie pentru că nu prezintă siguranță.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean dau garanții că în acest an instituțiile care nu corespund din punct de vedere sanitar sunt mai puține față de anii trecuți.
Pe de altă parte , peste 100 de clădiri cu destinație didactică nu au reușit să obțină avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.
Există și o problemă legată de transportul școlar. Microbuzele sunt foarte vechi și nu mai prezintă siguranță, altele sunt insalubre sau nu sunt de ajuns pentru numărul de elevi. Reprezentanții Inspectoratului Școlar au anunțat că până la finalul acestui an se dorește achiziționarea unor mijloace de transport.
Spre exemplu, în comuna Lopătari mulți copii locuiesc în cătune izolate și greu accesibile, departe de unitățile de învățământ iar microbuze școlare le numeri pe o mână. Doar două autovehicule sunt puse la dispoziție iar administrația locală se gândește cum să le împartă.
În ciuda faptului că școlile fără avize pot funcționa pe parcursul anului școlar, clădirile au un grad de risc mai ridicat la incediu față de celelalte.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ