NOUTĂȚI PENTRU PENSIONARI

0
76

Mii de buzoieni vor avea de luna aceasta, pensiile majorate. Vorbim despre cei care au venituri de peste 2.000. Aceștia vor avea venituri mai mari, prin reducerea impozitului de la 16% la 10%. Ca o noutate, în acest an, nicio pensie nu a fost indexată. Asta înseamnă că cei mai mulți dintre pensionari nu vor primi prea mulți bani.

Față de alți ani, pensia va fi indexată abia în luna iulie, atunci când valoarea punctului va creşte de la 1.000 la 1.100 de lei. Casa Județeană de Pensii anunță că, în acest an, apar câteva noutăți, multe dintre aceastea generate de modificarea cuantumurilor anterioare, în urma apariției Legii bugetului asigurării sociale de stat pe anul 2018. Încă o noutate anunțată de Casa Județeană de Pensii este aceea că, începând cu 6 ianuarie, ajutorul de deces s-a majorat considerabil, ajungând la peste 4.100 de lei.

Încă o noutate în ceea ce privește acordarea ajutorului de deces este aceea că beneficiarii vor primi banii doar prin intermediul Casei Județene de Pensii.

Totodată a fost modificat termenul în care beneficiarii ajutorului de deces își vor primi banii. Reprezentanții Casei Județene de Pensii susțin că vor încerca să acorde acest sprijin tot în intervalul de timp pe care instituția în avea în 2017, adică de 24 de ore.

O altă noutate este accea că din ianuarie 2018, procentul de plată către Pilonul II de pensii va scădea de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ