NU CER AJUTOR DE ȘOMAJ

0
43

Proaspeții absolvenți de facultate nu se înghesuie la șomaj, chiar dacă nu și-au găsit, încă un loc de muncă. Motivul este simplu, spun reprezentanții AJOFM: numărul celor care se întorc la Buzău după finalizarea studiilor, este foarte mic. Aproximativ 10 la sută din cei care au terminat o facultate revin acasă pentru a-și găsi un loc de muncă.
Absolvenții de anul acesta ai instituțiilor de învățământ superior ocolesc Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă. Ei nu apelează la ajutoarele de șomaj, așa cum fac tinerii care au terminat liceul, chiar dacă nu își găsesc un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor. Reprezentanții AJOFM spun că sunt foarte puțini cei care îi contactează pentru că majoritatea, după facultate rămân în București, sau în orașele-centre universitare unde au urmat cursurile.
Cei care totuși doresc să se înscrie la șomaj mai au, încă timp să o facă. Pentru a depune cereri la AJOFM au la dispoziție 60 de zile din momentul în care au încheiat ultima zi de curs.
Potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, anul trecut, după absolvirea facultăților doar 11 tineri au solicitat și au primit ajutoare de șomaj.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ