NU SCĂPĂM DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ

0
118

Noi cazuri de pestă porcină africană pun în alertă autorităţile sanitar veterinare. Centrul Local pentru Combaterea Bolilor a fost convocat într-o nouă şedinţă extraordinară la doar o săptămână după ce Direcţia Sanitar Veterinară a anunţat stingerea a 60 de focare. De această dată este vorba despre confirmarea virusului într-o gospodărie din Robeasca, dar şi la un mistreţ, împuşcat pe un fond de vânătoare.
La numai o săptămână, după de Direcţia Sanitar Veterinară a anunţat stingerea a 60 din cele 66 de focare de pestă porcină africană, existente, un nou focar a fost confirmat în judeţ. Virusul a fost localizat în comuna Robeasca , acolo unde veterinarii aveau suspiciuni că ar fi vorba despre pesta porcină. Confirmarea a venit în urma analizelor de laborator, astfel că numărul focarelor, în acest moment se ridică la 7.
Pesta porcină africană a fost confirmată, recent şi la un mistreţ, împuşcat la o partidă de vânătoare în zona C.A.Rosetti.
Direcţia Sanitar Veterinară a luat măsurile de protecţie ce se impun în aceste cazuri. Din zonele cu focare de pestă porcină africană, urmează să fie recoltate probe pentru analize, iar dacă acestea vor confirma dispariţia virusului, acele focare vor fi stinse.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ