NU SE GRĂBESC CU CERERILE

0
148

De la 1 martie s-a dat starul depunerii cererilor unice pentru campania 2019, însă fermierii nu se grăbesc să ajungă la Agenția de Plăți și Intervenție ăn Agricultură Buzău. Cel puțin asta arată datele instituției care atestă un număr relativ mic de solicitări din partea agricultorilor. Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2019, fermierii sunt rugaţi să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, conform invitaţiei primite.
O nouă campanie de depunere a cererilor unice pe suprafață a început pe 1 martie. Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Buzău atrag atenția că fermierii trebuie să respecte programările chiar dacă termenul limită de depunere a cererilor pentru subvenție este 15 mai.
Dacă unii fermieri par dezinteresați, alții vin cu dosarul gata pregătit și la ora stabilită. Aceștia spun că subvenția le este benefică pentru muncile agricole și făra acești bani nu s-ar putea descurca.
În 2018, la Buzău, au depus solicitări peste 19 000 de fermieri. Ca şi anul trecut, fermierii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ