NU VOR SĂ MUNCEASCĂ PENTRU HRANĂ

0
25

Numai trei din cei aproape 100 de beneficiari ai meselor de la Cantina de ajutor social, se declară a fi apţi pentru a presta ore de muncă în folosul comunității. Pentru un meniu zilnic este nevoie de 4 zile de lucru în fiecare lună.
În urmă cu doi ani aleșii locali au adoptat o hotărâre care prevedea ca orice beneficiar al Cantinei de Ajutor Social să presteze zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia îi obliga pe beneficiarii de hrană, care erau apți de efort, să facă muncă în folosul urbei, dacă vor să primească în continuare pachetul zilnic. Potrivit unui raport al specialiștilor de la Direcția de la Asistență Socială, întocmit în anul 2018, din cei aproape 200 de buzoieni care erau înregistraţi ca beneficiari ai serviciilor Cantinei de Ajutor Social, mai bine de 70 erau apți de muncă. Însă, cu timpul aceștia au renunțat la a efectua cele patru zile de lucru pentru fiecare lună. Drept urmare, aceștia au pierdut și porția de hrană pe care o primeau zilnic .
În prezent, aproape 93 de buzoieni sunt înregistraţi ca beneficiari ai serviciilor Cantinei de Ajutor Social. Dintre aceștia, numai 3 sunt apți de muncă.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ