NU VOR SĂ MUNCEASCĂ

0
55

Mii de asistați social, decuplați de a ajutoare în pandemie
Mii de persoane care beneficiază de venitul minim garantat riscă să rămână fără indemnizații ca urmare a faptului că refuză în mod continuu locurile de muncă disponibile. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că este pentru prima dată, după mulţi ani, când peste 700 de oameni au rămas fără acest drept dintr-o dată.
Peste 7000 de asistați social sunt înregistrați, în prezent, la nivelul județului Buzău. Cei mai mulți dintre ei nu au studii, nu sunt calificați și nici nu sunt interesați de un loc de muncă. Cu toate acestea, lună de lună încasează o nemeritată indemnizație, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru că refuză orice fel de ofertă. Practic în loc să accepte un serviciu, asistații preferă o indemnizație a cărei valoare este foarte mică. O completează lucrând cu ziua și astfel reușesc să strângă sume de bani fără a beneficia de un job stabil.
O comună fruntașă la acordarea indemnizațiilor este Viperești. În ultimele luni o parte dintre beneficiari au conștientizat necesitatea de a accepta locurile de muncă propuse de AJOFM, alții nu, motiv pentru care au rămas fără sprijinul financiar.
În ultima perioadă AJOFM a anulat sute de dosare privind ajutorul social. Mii de persoane care beneficiază de acest venit riscă în continuare să îl piardă ca urmare a faptului că refuză în mod continuu locurile de muncă disponibile.
Reprezentanții AJOFM au anuțat că în curând se vor organiza cursuri de formare profesională pentru cei interesați și totodată faptul că la nivelul județului Buzău se simte o lipsă acută de muncitori deși în ultima perioadă au apărut locuri de muncă disponibile.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ