NUMĂR ALARMANT DE CAZURI NOI DE COVID 19

0
36

Explozie de cazuri noi de coronavirus, la Buzău. În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv, nu mai puţin de 19 persoane. Totodată există riscul apariţiei unui nou focar, într-o fabrică din municipiul Buzău, unde un angajat a fost depistat cu COVID 19. Trei persoane care au intrat în contact direct cu pacientul, un bărbat de 55 de ani au fost izolate la domiciliu, iar fabrica a fost evacuată pentru dezinfecţie. Direcţia de Sănătate Publică a considerat, însă, că nu este cazul ca activitatea societăţii să fie suspendată. Oamenii şi-au reluat lucrul, iar situaţia este atent monitorizată de autorităţile sanitare.

„În urma anchetei epidemiologice, DSP a identificat 3 contacți direcți, care au fost izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, DSP a stabilit ca activitatea fabricii să nu fie suspendată, urmând ca starea de sănătate a angajaților să fie monitorizată zilnic și, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autoritățile sanitare vor fi informate. În cursul zilei de astăzi, s-a realizat o dezinfecției a fabricii și, în continuare, se vor lua măsuri sporite de dezinfecție a spațiilor și se va menține triajul epidemiologic zilnic pentru personalul care își desfășoară activitatea în fabrică”, a transmis Prefectura.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău, au fost confirmate în total 19 cazuri de infectare cu COVID-19. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrate la Buzău, de la declanşarea pandemiei. Printre noii pacienţi se află şi persoane care lucrează în sistemul medical, şi anume, o femeie de 55 de ani, personal auxiliar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, şi un cadru medical al aceluiaşi spital, dar şi alt cadru al unei clinici private şi o altă persoană care este angajată ca personal auxiliar la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
Astfel, numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 253.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ