NUMĂR MAI MIC DE ELEVI ÎN CLASE

0
160

Numărul elevilor din clase va fi redus, conform ultimelor modificări aduse la Legea Educaţiei. Astfel, vor fi 17 elevi la grădiniță, 22 în învățământul primar și maxim 26 în gimnaziu și liceu. Legea a fost deja votată în Senat.
Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat luni o propunere legislativă pentru modificarea Legii Educației, prin care numărul de elevi dintr-o clasă se va reduce semnificativ. Legea prevede că în învățământul primar o clasă va cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22. Clasele din învățământul gimnazial și liceal vor cuprinde în medie 22 de elevi, dar nu mai mult de 26.
Legea vine în sprijinul învățământului, având mai ales în vedere îmbunătățirea actului educațional, însă o dată cu aceasta se pune problema spațiului în care clasele își vor desfășura activitatea. Cel mai probabil numărul cererilor de înscriere la grădiniță și școală va fi ridicat.
Şcolile vor fi nevoite să suplimenteze numărul de clase. Problema se pune unde se vor desfășura orele, având în vedere că școlile deja sunt aglomerate.
De exemplu, în Școala numărul 11, se folosesc deja laboratoarele la orele de dimineața. Laboratorul de Chimie este folosit și după-amiaza.
În ceea ce privește modificarea numărului de elevi în clase, sindicaliștii afirmă că era necesară deoarece un act educațional de calitate nu poate fi făcut cu un număr de până la 40 de elevi într-o clasă.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ