NUMĂR MARE DE INTERVENȚII LA CARDIOLOGIE

1
793

163 de intervenții coronariene au fost efectuate la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Pacienții aveau afecțiuni cardiovasculare acute.
De aproximativ 3-4 cazuri pe zi se ocupă medicii buzoieni din cadrul Compartimentului de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Procedurile intervenționale au început în februarie 2019, iar pe parcursul anului s-au înregistrat un număr de 163 de intervenții. În luna ianuarie, 18 pacienți a beneficiat de astfel de proceduri, astfel că în aproape 12 luni, numărul va ajunge la aproximativ 200. Doi dintre aceștia, unul de 49 de ani, respectiv 68 de ani, au fost diagnosticați cu boală arterială periferică și au beneficiat de procedura de angioplastie periferică percutană la nivelul membrelor inferioare. Intervențiile au fost realizate de doctorul Florin Lucian Matei, medic cardiolog intervenționist, împreună cu echipa medicală formată din dr. Gabriel Nicolai – medic specialist cardiolog și asistenții medicali.
De-a lungul anului, s-au înregistrat o serie de afecțiuni mai grave, dar care s-au rezolvat cu succes. O parte dintre acestea au fost redirecționate către chirurgia cardiovasculară.
Vârsta celor care se prezintă cu sindrom coronarian acut a scăzut destul de mult. Stresul sau un regim de viață dezordonat pot agrava, însă, astfel de afecțiuni,
Procedurile intervenționale au fost efectuate din fondurile asigurate de proiectul Academiei de Științe Medicale, precum și din fondurile propii ale Spitalului Județean Buzău.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ