NUMĂR RECORD DE ANGAJĂRI

0
315

Premieră în județ privind numărul de persoane angajate în decursul a două luni. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău anunță că nu s-a mai întâmplat niciodată ca în decursul lunilor octombrie și noiembrie să fie încadrate 1000 de persoane. Angajările s-au făcut în agricultură și în construcții, domenii care de obicei în această perioadă efectuau concedieri masive.

Piața forței de muncă în județ a început să miște. O spun reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, care se declară extrem de mulțumiți de numărul mare de angajări care s-au făcut în decursul lunilor octombrie și noiembrie. De obicei în aceste luni, conform specialiștilor în domeniu, se efectuau concedieri colective mai ales în agricultură și în construcții. Se pare însă că de această dată, patronii au avut nevoie de forță de muncă exact din județul nostru. Potrivit AJOFM Buzău, cifra de angajați reprezintă o premieră la nivelul județului nostru.

Numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, la data de 30 septembrie, a fost de 17.959 persoane. După cum arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii septembrie 2017 a fost de 10,3 %, mai mare cu 0,1 puncte procentuale faţă de septembrie 2016. Într-un clasament descendent al judeţelor în funcţie de nivelul atins de rata şomajului, Buzăul se află pe locul 3, după Teleorman şi Vaslui.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ