O ALTĂ LOCAȚIE

0
72

Primarul Constantin Toma, prezent la bilanțul activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău pentru anul 2017, le-a propus șefilor instituției dar și adjunctului inspectorului general, colonel Cezar Mihai Damian de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, că ar fi indicat să se ia în calcul mutarea unității de intervenție, din centrul orașului. Edilul șef consideră că această măsură ar fi necesară pentru a îmbunătăți tipii de reacție și a eficientiza și mai mult activitatea pompierilor buzoieni.

Șeful Palatului Comunal vine și cu o propunere în ceea ce privește o posibilă locație. El a adăugat că dacă, în acest an, tot vor fi făcute anumite investiții la nivelul ISU Buzău atunci ar fi necesar ca această unitate să fie mutate undeva în afara orașului.

Edilul spune că mutarea părții operative, adică tot ceea ce înseamnă mașini din parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău ar fi benefică și pentru cetățeni mai ales că sirenele, ce se aud zi și noapte, reprezintă o problemă pentru aceștia.

La rândul său,  adjunctul inspectorului general, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Cezar Mihai Damian s-a arătat deschis acestei propuneri care ar putea fi concretizată în momentul în care se va primi și sprijinul municipalității.

În anul 2017, pompierii precum și cei din serviciile de intervenți voluntare și private pentru situaţii de urgenţă au intervenit la 7369 de evenimente. Numărul acestora a crescut cu 5,44% faţă de perioada similară a anului 2016 când s-au produs 6989 astfel de evenimente.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ