O ALTFEL DE LECŢIE DE ISTORIE

0
74

Amfiteatrul Muzeului Judeţean a fost arhiplin, marţi dimineaţă. Numeroşi elevi ai unor licee din Buzău au participat la o lecţie de istorie inedită, unde locul profesorilor a fost luat de poliţişti şi specialişti ai muzeului. Întâlnirea, organizată de Inspectoratul de Poliţie cu sprijinul Muzeului Judeţean, s-a desfăşurat în cadrul în cadrul „Zilelor Siguranţei Rutiere”.
Muzeul Judeţean a fost gazda unei întâlniri dintre poliţişti şi elevi de clasa a XII-a de la mai multe licee din municipiul Buzău, unde s-a desfăşurat o lecţie de istorie, diferită de cele de la şcoală. Tinerilor le-a fost prezentat un istoric al accidentelor rutiere, încă de la apariţia primelor maşini.
Poliţiştii au urmărit conştientizarea tinerilor, unii dintre ei proaspeţi deţinători de permis de conducere, asupra consecinţelor evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul utilizării necorespunzătoare a telefonelor mobile în timpul şofatului.
La finalul lecţiei de istorie a accidentelor, tinerii liceeni au fost invitaţi de gazde la un tur al expoziţiilor din Muzeul Judeţean. „Zilele Siguranţei Rutiere” vor continua şi miercuri, în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 11 Buzău, cu o ctivitate de educație rutieră desfăşurată sub genericul „Dăm culoare orelor de educație rutieră”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ