O cafea în dar de la polițiști

0
29

Oboseala de la volan combătută cu cofeină
Una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere se dovedește a fi oboseala la volan. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. Polițiștii rutieri buzoieni au oferit șoferilor care au circulat pe DN2E85, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, câte o cafea alături de recomandările necesare care să îi țină departe în perioada sărbătorilor de evenimente nedorite.
Multe dintre evenimentele rutiere grave se petrec la primele ore ale dimineții, potrivit polițiștilor rutieri și au loc pe fondul oboselii. Drumurile foarte lungi, lipsa unei pauze minime de 15 minute și traficul aglomerat îți pot pune amprenta asupra atenției șoferii. Drept urmare, polițiltii rutieri buzoieni au încercat să ofere sfaturi conducătorilor auto care au plecat la drum lung într-un mod inedit. Le-au oferit cafea…
Acțiunea polițiștilor a avut drept scop conștientizarea șoferilor asupra pericolului ce îl presupune instalarea oboselii la volan.
Poliţia Rutieră recomandă maximum de prudenţă la volan, deplasarea cu viteze în limite legale, adaptată condiţiile de drum şi deosebită atenţie la efectuarea depăşirilor, cele mai complexe şi periculoase manevre în trafic. Pentru a evita oboseala la volan, rutieriștii îi sfătuiesc pe șoferi să conştientizeze nivelul de oboseală resimţit şi să nu-şi mai continue deplasarea decât după o pauză de odihnă de minim 15 minute.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ