O groapă costă Consiliul Județean 100.000 de lei! Daune morale și materiale în urma unui accident de circulatie

0
106

Aproape o suta de mii de lei trebuie să plătească Consiliul Judetean unor buzoieni care au fost implicate intr-un accident de circulatie pe Drumul Judetean 203 I. Oamenii s-au adresat instantelor de judecată si au cerut despăgubiri administratiei judetene, în calitate de administrator al drumului, ca urmare a faptului că evenimentul s-a produs din cauza unor gropi din asfalt. Tribunalul Buzău a dat castig de cauză părtilor vătămate iar Consiliul Judetean va trebui acum să plătească daunele în acelasi timp cu recuperarea sumei de bani de la firma care ar fi trebuit să se asigure de reparatia drumului.
In mai 2011, doi buzoieni au suferit un accident de circulatie din cauza gropilor de pe DJ 203 I, pe raza localitatii Cotorca. Victimele au formulat cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Județean Buzău, avand calitatea de administrator al drumului, întrucît evenimentul rutier s-ar fi produs din cauza unor gropi nesemnalizate ce au condus la răsturnarea autovehiculului. Una dintre victim a avut nevoie de 70 de zile de spitalizare după ce a suferit mai multe traumatisme iar soția acestuia a fost internată timp de 45 de zile. După ce au părăsit spitalul, cei doi au cerut administratiei judetene daune morale și materiale iar Tribunalul Buzău le-a admis suma de 97.748 de lei.
După decizia instanței, Consiliul Județean Buzău a formulat la randul sau o cerere de chemare în judecată împotriva firmei care s-a ocupat de asfaltarea drumului. Asta pentru că, în baza contractului, firma ar fi trebuit să repare drumul conform garanției, lucru pe care la acel moment nu l-a dus la îndeplinire. Pe lîngă faptul că trebuie să plătească despăgubirea, Consiliul Județean este pus în situația de a modifica întreg bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017. Asta pentru că instituția nu a prins în buget la începutul anului suma de aproape 100.000 de lei pe care va trebui să o achite pană la jumătatea lunii iulie.
Reprezentanții Consiliului Județean spun că în acest moment sectorul de drum a fost reparat.
Cazul de față este printre puținele al cărui final se încheie pozitiv pentru partea vătămată. Asta pentru că majoritatea șoferilor implicați într-un accident de circulație cauzat de infrastructura rutieră sau ale căror autovehicule suferă daune nu continuă demersul juridic pentru a-și recupera paguba din cauza birocrației și a proceselor de lungă durată.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ