O LECȚIE DE ISTORIE

0
93

Municipalitatea a deschis astăzi o serie de conferinţe intitulate ,,Personalităţi buzoiene de ieri şi de azi”, eveniment organizat la Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, cu ocazia manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. La întâlnire au fost prezenți primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, doctor în istorie, Marius Nicoară precum și alte personalități din cultura buzoiană. Elevilor de la Şcoala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia” de la Boboc, edilul șef le-a transmis să aprecieze adevăratele valori și să nu se ghideze în viață după modele false.

Prima conferință, cu tema ,,Generalul Gh. D. Marinescu – un militar buzoian de excepție  pentru istoria contemporană a României”, a fost susținută de doctor în istorie, Marius Nicoară.

Printre evenimentele organizate până acum, cu ocazia Centenarului, dar care se vor mai derula pe durata acestui an în toate școlile și liceele din Buzău se numără și „Ora de Istorie pentru Centenar”, parte a unui program amplu de sărbătorire a o sută de ani de la Marea Unire, eveniment organizat de municipalitate.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ