O LUNĂ DE VACANȚĂ

0
152

Elevii vor sta acasă de pe 2 aprilie până pe 4 mai

Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți seară, într-o conferință de presă, că vacanţa va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Națională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie. Sindicatele din învăţământ susțin că nu au fost consultate cu privire la acestă propunere, iar părinții sunt dezamăgiți și consideră că anul școlar este compromis în totalitate.
Aceasta este părerea majorității părinților . Motivul pentru care ministrul a luat această decizie este creșterea numărului de cazuri Covid -19.
”Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Buzău susține că sindicatele nu au fost consultate cu privire la acestă iniţiativă.
Ion Dobre mai spune că tot anul școlar va fi compromis, copiilor le va fi greu să învețe în luna iulie, la temperaturi ridicate, având în vedere că sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, iar cifrele nu arată că pandemia s-ar termina curând.
Cu toate acestea, şeful Inspectoratului Școlar Buzău este de accord cu propunerea ministrului, având în vedere că numărul cazurilor de Covid-19 cresc de la o zi la alta.
Pe de altă parte Consiliul Naţional al Elevilor consideră că decalarea Evaluării Naţionale şi creşterea duratei vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ