O MÂNĂ DE AJUTOR, ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI

0
45

În pragul sărbătorilor de iarnă, gesturile frumoase aduc zâmbetul pe chipul celor mai puțini iubiți de soartă. Joi, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” Buzău, au ajuns la ofamilie sărmană din Buzău cu cadouri . Inițiativa a fost susținută de Filiala Crucii Roșii Buzău.
Încărcați cu sacoșe pline cu daruri, elevii de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” Buzău, coordonați de profesoara Nicoleta-Adelina Marin, au încărcat cadourile într-o dubă a Crucii Roşii, şi echipați corespunzător au plecat spre familia sărmană ce locuiește la marginea orașului, lângă o groapă de gunoi. Cu nasul lipit de fereastră, mezinii familiei așteptau cu sufletul la gură vizita ajutoarelor lui Moș Crăciun.
Georgiana este unul din copiii care a ales să lase confortul de acasă pentru câteva ore și s-a alăturat campaniei .
Cei cinci mebri ai familiei trăiesc într-o singură cameră, unde nu au loc decât două paturi. Singura sursă de căldură este o sobă, iar lemnele sunt pe terminate. Când tatăl era sănătos, lucra în construcții și mai aducea un ban în casă. De o lună, o cruntă boală a recidivat, iar bărbatul este nevoit să stea numai în casă. Cea care trebuie să se descurce acum , este mama, care nu știe unde să mai ceară ajutor pentru a putea pune pe masă copiilor, o bucată de pâine.
Vivian , un copil isteț, elev în clasa a IV-a , este premiant la școală, dar spune că se descurcă foarte greu cu lecțiile on-line. Tot ce își dorește de la Moș Crăciun este un telefon, ca să poată învăța.
Acestea este unul din multele cazuri în care, voluntarii filialei Crucii Roșii Buzău au pus umărul pentru a veni în ajutorul celor nevoiași. În următoarele zile vor ajunge cu pachete prin județ la aproape 50 de familii aflate în dificultate.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ