O nouă contravenție introdusă în Codul Rutier

0
8

Amenzi mai mari pentru agresiuni în trafic și circulația pe banda de urgență
Cazurile de agresiuni în trafic, accidentele mortale determinate de viteza excesivă și depășirile neregulamentare au determinat înăsprirea sancțiunilor din Codul Rutier, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

SURSA MAI
“Noile modificări prevăd sancționarea comportamentului agresiv adoptat în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, cu amendă contravențională având o valoare cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor urmează să fie sancționată cu amendă având o valoare cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 de lei…și, în plus, cu aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”.
Având în vedere faptul că multe dintre accidentele de circulație se petrec pe fondul depășirilor neregulamentare

SURSA MAI
“Se introduce o majorare cu 30 de zile a perioadei de suspendare aplicată pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată și se trece la o clasă superioară de contravenții pentru nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depășire, fiind prevăzută o creștere a sancțiunii contravenționale, noile amenzi ajungând la o valoare cuprinsă între 870 și 1.160 de lei”.
Sindicatele din Poliție atrag atenția că autoritățile ar trebui să se preocupe mai mult de starea drumurilor.

De asemenea, se introduce o nouă contravenție.

SURSA MAI
“Nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea, în timpul mersului, urmează să fie sancționată cu amenda cuprinsă între 870 și 1.160 lei”.
Totodată, se stabilește viteza maximă admisă în afara localităților pentru vehiculele din categoria A2, respectiv 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele naționale europene (E) și 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ