O nouă criză în HORECA prevestită de AJOFM

0
133

Cursurile de formare în domeniul hotelier ar putera fi suspendate
Șomajul în județul Buzău se află în scădere, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. În situația în care autoritățile vor impune din nou măsuri restrictive din pricina pandemiei, atunci numărul șomerilor ar putea să crească. Cei care vor îngroșa rândul celor fără locuri de muncă vor fi în primul rând angajații din HORECA. Pentru cei care își doresc un job în acest domeniu, AJOFM mai are o veste proastă. Cursurile de calificare ar putea fi suspendate.
Rata șomajului în județul Buzău este la acest momemnt de 5,55 la sută. În ultimele luni din ce în ce mai mulți buzoieni au reușit să își găsească un loc de muncă, în majoritatea sectoarelor de activitate.
În situația în care autoritățile vor impune noi restricții cauzate de îmbolnăvirile cu COVID atunci este de așteptat ca domeniul HORECA să se înfrunte din nou cu o criză financiară alături de una a resurselor umane.
Cum nu era de ajuns, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ar putea fi pusă în imposibilitatea de a organiza cele mai căutate cursuri de formare profesională care an de an atrag sute de tineri. Vorbim despre calificările de barman-ospătar sau bucătar.
Pe de altă parte la acest moment sunt disponibile joburi în alte sectoare decât cele din industria HORECA, Eures portalul european al locurilor de muncă fiind o alternativă pentru cei care vor să activeze în afara țării.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ