O NOUĂ GRĂDINIȚĂ ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

0
73

Proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din municipiul Buzău. Consilierii locali au aprobat, în ședința de marți, începerea demersurilor pentru construirea unei grădinițe în Parcul Marghiloman. Sursa de finanțare este bugetul Uniunii Europene, iar municipalitatea va contribui cu 2% din valoarea investiției. Lucrările vor fi demarate anul viitor.
Noua grădiniță va avea trei grupe și va beneficia de dotări moderne, asigurând condițiile desfășurării unui act educativ de calitate. Clădirea se va ridica în zona bisericii „Sfântul Toma” de pe latura nordică a parcului, lucrările urmând să înceapă, cel mai probabil, anul viitor.
Banii necesari implementării proiectului vin de la Uniunea Europeană, contribuția municipiului Buzău fiind de doar 2% dintr-o sumă de peste un milion de euro. Pe lângă această nouă grădiniță, autoritățile municipale caută soluții pentru mutarea tuturor grădinițelor care funcționează în spații închiriate, economisind astfel peste jumătate de milion de euro anual.
Șefii din Palatul Comunal speră ca, până în 2020, municipalitatea să reușească să asigure funcționarea tuturor grădinițelor în spații proprii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ