O NOUĂ GRĂDINIȚĂ

0
114

A fost nevoie de un efort imens, pentru ca administrația locală din comuna buzoiană Zărnești, să ducă la bun sfârșit, unul dintre proiectele extrem de importante. Vorbim aici despre construirea Grădiniței cu Program Normal din satul Fundeni. Inițial, lucrările au fost demarate în 2007, iar după 3 ani, acestea au fost sistate. Cum până în 2016, la clădire nu au mai fost efectuate lucrări, aceasta începuse să se deterioreze.

Clădirea a fost construită prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar valoarea totală a lucrării se ridică acum la peste 971 de milioane de lei, potrivit ultimei reevaluări realizate la data de 1 ianuarie 2017.

Odată ce s-a dat drumul la lucrări, stadiul acestora de realizare este acum, în procent de 80 la sută. Primăria Zărnești a depus deja anexele pentru primirea tranșei privind plata constructorului, pentru lucrările realizate până la acest moment. Urmează ca în viitorul foarte apropiat, constructorul să facă achiziția privind utilitățile, necesare pentru încălzirea construcției. Autoritățile locale vor ca până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, cei peste 60 de micuți să învețe în noua grădiniță, realizată la standarde înalte de calitate și de confort.

O mare realizare a unității administrativ teritoriale pentru locuitorii comunei Zărnești a fost înființarea în acest an, a Biroului de Evidență a Populației.

Proiectele pe care conducerea Primăriei Zărnești dorește să le realizeze, nu se opresc aici. În viitorul apropiat, administrația locală mai are în plan efectuarea unor lucrări extrem de importante pentru locuitorii comunei. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ