O NOUĂ SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS, LA BUZĂU

0
1292

O femeie de 73 de ani din judeţul Buzău, care s-a întors recent din Rimini, Italia, şi care prezent febră şi vărsături, a fost transportată, duminică seară, cu izoleta la spital. Medicii vor face analize pentru a vedea dacă este infectată cu COVID-19. În aceleşi timp, la nivel naţional, autorităţile au luat
O femeie ce s-a întors pe 2 martie din Italia, de la Rimini şi a sunat la 112 pentru a anunţa că are febră şi vărsături. A fost adusă din comuna Pârscov şi introdusă într-un modul amplasat în curtea spitalului judeţean Buzău special pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus. Localitatea Rimini de unde a vehnit femeia nu era zonă galbenă cu risc de infectare cu coronavirus. Medicii au prelevat probe care au fost trimise la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru a confirma sau infirma infectarea cu coronavirus.
Pe de altă parte, pentru a preveni răspândirea virusului, începând de duminică 8 martie sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.
Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.
Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației. În aceeași perioada, până la 31 martie, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.
Autorităţile le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ