O NOUĂ TRANȘĂ DE VACCIN ANTIGRIPAL, PENTRU COPII

0
67

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a demarat la jumătatea lunii septembrie, prin distribuirea primei tranșe de vaccin la Direcțiile de Sănătate Publică din țară. La Buzău, sunt așteptate peste 60 de mii de doze. Luni, Direcția de Sănătate Buzău a primit în jur de 1400 de vaccinuri antigripale care vor ajunge la copii cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani.
Deși anul acesta lupta principală este cu noul coronavirus, la usă bate și gripa. La Buzău, prima tranșă de 7 200 de doze de vaccin antigripal, care venit la jumătatea lunii septembrie, a ajuns în cabinetele medicilor de familie, iar doctorii au început imunizarea persoanelor din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire. Din această categorie fac parte copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani, gravidele dar și persoanele din centrele instituționalizate. La începutul acestei săptămâni, la Buzău au sosit alte 1400 de vaccinuri antigripale pentru copii cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani.
Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, la nivel național, 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ