O viață în slujba țesutului

0
77

Operele Elenei Vlioncu, artista cu o mână, la Galeriile de Artă
La Galeriile de Artă, buzoienii pot fi martorii unor creații de-a dreptul uluitoare. Vorbim despre țesăturile Elenei Vlioncu, artista cu o mână care a deschis publicului larg expoziția ,,Moștenire pentru urmași”. Expoziția cuprinde peste 200 de piese, costume populare, ștergare, pelerine și alte articole vestimentare. Toate realizate doar cu o singură mână. S-a născut fără mâna stângă dar acest lucru nu a împiedicat-o să folosească andrelele încă de la o vârstă fragedă cu măiestrie.
Iar dacă mânuirea andrelelor cu o singură mână poate părea dificilă de realizat, Elena Vlioncu a învățat cum să folosească acul de cusuț pentru a țese diverse articole vestimentare sau de decor.
Pentru a introduce ața în ac, buzoianca în vârstă de 83 de ani se folosește de picior și o mână iar o lucrare o poate realiza într-o lună sau două, în funcție de complexitatea fiecăreia.
Elena Vlioncu s-a născut la Mihăilești și a urmat cursurile Liceului B.P Hasdeu din municipiul Buzău. De-a lungul vieții a cochetat cu mai multe meserii în schimb inima și-a dedicat-o pe de-a-ntregul cusutului și brodatului. Pentru întreaga sa activitate de creaţie, Elena Vlioncu a primit titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Buzău“. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, pană în data de 24 martie 2023, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ