Oameni bolnavi fără tratament

0
54

Se solicită corpul de control la Spitalul Râmnicu-Sărat
Senatorul liberal Vlad Pufu îi solicită ministrului Sănătății să trimită corpul de control la Spitalul Râmnicu-Sărat după ce a aflat că pacienții bolnavi de COVID nu beneficiază de tratament. Medicamentele esențiale pentru tartarea afecțiunii nu există în spital motiv pentru care parlamentarul solicită demisile celor care se fac vinovați de proasta gestionare a situației. Managerul instituției spitalicești contrazice informațiile precizând că unele dintre medicamente sunt pe stoc iar pentru altele au fost făcute deja comenzi.
Președintele organizației municipale a PNL Buzău atrage atenția asupra faptului că în Spitalul Râmnicu Sărat medicamentele folosite pentru tratarea pacienților cu COVID lipsesc cu desăvârșire.

“Aflu că Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu are de mai multe zile medicamente esențiale pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Este vorba despre antiviralul Favipiravir și imunomodulatoarele Anakinra și Tocilizumab, care se administrează în cazul pacienților aflați în stare gravă. În lipsa acestor medicamente, boala evoluează nefavorabil, iar pacienții ajung la ATI… E o crimă să ții în spital oameni bolnavi fără să le asiguri tratamentul și fără să faci nimic pentru a-i salva”, a transmis senatorul liberal pe Facebok.
Prin urmare, parlamentarul a solicitat trimiterea corpului de control pentru a evalua situația de la spital.

“…îi cer ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila să trimită corpul de control pentru a face o anchetă care să lămurească situația. Corpul de control trebuie să stabilească exact cine a fost de vină pentru că zeci de bolnavi nu au putut primi tratamentul necesar, dând dovadă de lipsa unei minime empatii față de situația celor internați. Așteptăm concluziile, iar cei vinovați trebuie să stea cu demisiile pe masă. Toleranța pentru astfel de situații trebuie să fie ZERO!”, a mai precizat liberalul Vlad Pufu.
Pe de altă parte, managerul spitalului declară că situația nu este nici pe departe așa cum a fost prezentată de către parlamentarul buzoian.
În jur de 100 de pacienți sunt internați cu COVID la acest moment în spitalul din Râmnicu Sărat.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ