OAMENI CU SUFLET MARE! VOLUNTARIAT PENTRU TINERII CU DIZABILITĂȚI

0
319

Câți dintre noi și-ar rupe câteva ore din zi pentru a merge voluntar într-un centru pentru persoane cu dizabilități? Cu siguranță, foarte puțini. Din fericire, există și buzoieni cu suflet mare pentru care banii contează mai puțin decât ajutorul pe care îl pot oferi semenilor. Mai mulți tineri voluntari au ales Centrul pentru Recuperare, Reabilitare și Educație Specială Buzău pentru a-i binedispune pe tinerii cu dizabilități care se tratează aici. Echipa Tv Buzău a întâlnit azi la acest centru două fete care după ce și-au încheiat programul de lucru au venit la centru pentru a se juca împreună cu tinerii cu dizabilități.
Printre voluntari se află și un nume surpriză. Mariana Feraru, o doamnă care își duce viața într-un scaun cu rotile. Mariana reprezintă un model de succes printre persoanele cu dizabilități. A demonstrat că poate duce o viață normală în ciuda infirmității. În plus, pentru că a fost ajutată de alții, Mariana vine aproape zilnic la centru pentru a avea grijă de copii.
Prezența voluntarilor este bine primită de copii, dar și de personalul centrului.
Angajații centrului au primit numeroase felicitări pentru priceperea și devotamentul manifestate. În acest fel, au fost atrași și voluntarii. În plus, salariații centrului au reușit să inițieze numeroase proiecte cu fonduri europene.
Munca voluntarilor care –i ajută pe tinerii cu dizabilități este recunoscută pe piața muncii și contituie vechime în muncă. În plus, reprezintă un atu la interviurile pentru angajare.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ