OASPEȚI IMPORTANȚI LA BUZĂU

0
77

Buzăul a fost, în premieră, gazda unui important eveniment la care au participat înalți responsabili din toate țările membre ale Uniunii europene, pe probleme de comerț. Peste 30 de invitați din străinătate au venit vineri, la Consiliul Județean, unde au dezbătut mai multe chestiuni legate de echilibrarea deciziilor comerciale luate la nivelul Uniunii Europene.
De la 1 ianuarie şi până pe 30 iunie 2019, România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În această perioadă, ţara noastră este gazda mai multor întâlniri, unde se iau decizii importante la nivel comunitar. O asemenea reunine s-a desfășurat, timp de două zile, în municipiul Buzău. Oficiali din toate țările membre ale Uniunii Europene au discutat, la Buzău, chestiuni privind echilibrarea deciziilor comerciale la nivelul UE.
În cadrul întâlnirii de la Buzău, au fost dezbătute mai multe teme, în special din domeniul comerțului. Un punct important pe ordinea de zi a fost calitatea produselor care ajung pe piețele din România, dar și strategii de încurajare a producătorilor români.
Evenimentul a fost unul deosebit pentru județul nostru, mai ales că, în premieră, Buzăul a primit vizita oficialilor din toate țările membre ale Uniunii Europene. Autoritățile județene au profitat de acest moment și au prezentat invitaților zonele turistice ale Buzăului.
Vizita oficialilor din statele europene a cuprins și o excursie la Vulcanii Noroioși, precum și prezentarea colecțiilor Muzeului Județean Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ