OBEZITATEA, RISC MAJOR ÎN CAZURILE DE COVID-19

0
36

Cu cât greutatea unei persoane este mai mare, cu atât formele de Covid-19 sunt mai grave. Potrivit specialiștilor, obezitatea vine, de cele mai multe ori, la pachet cu boli asociate, precum diabet, boli cardivasculare sau respiratorii.
Se vorbește tot mai des de persoanele cu sistem imunitar slăbit, care sunt foarte vulnerabile în fața noului coronavirus. De aceea, indicele de masă corporală ar trebui să dea de gândit, mai ales în această perioadă. Obezitatea este unul din motivele care crește riscul decesului din cauza COVID-19 cu aproape 50%, potrivit specialiștilor. Totodată, stresul, lipsa mișcării și o alimentație necorespunzătoare, duc la excesul în greutate și automat la o sensibilitatea mai mare în fața virusului. Medicii nutriționiști recomandă folosirea unui cântar, chiar zilnic.
Mai grav, 75 la sută dintre boli din sunt cauzate de obezitate, printre care şi bolile cardiovasculare, diabet, cancer, spondiloza, apariţia varicelor, a artritei şi a bolilor de ficat. Chiar și pentru cei sub 60 de ani, considerați mai rezistenți, obezitatea poate duce la complicații foarte grave. La nivel naţional, una din trei persone e suraponderală, iar aproximativ un sfert suferă de obezitate.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ